Изтриване на GPS данни от снимки

В. имам няколко снимки Аз копирани от моя телефон, за да ми Windows 10 компютъра за изрязване и редактиране на по-голям екран. Има ли начин да се премахне координати в файлове на картината, преди да ги публикувате онлайн GPS?

О. Когато правите снимка, камерата на телефона може да записва всички видове технически подробности около образа, които се съхраняват в EXIF ​​на файла (Сменяеми графичен формат на файла) данни. Заедно с всяка информация за местоположението на вградения от телефон или фотоапарат, данните от EXIF ​​може да включват изобилие от факти за образа, включително датата и часа, то е взето, настройките на фотоапарата и модела на камерата се използва.

В Windows, Премахване на имоти кутия снимката ви позволява да запишете почистен копие на картината или ръчно съблекат някои части от информацията за избраните изображения. Credit The New York Times
За да изтриете информацията за местоположението от снимката, просто трябва да го изтриете от EXIF ​​данните на снимката – което не е трудно да се направи в Windows. За да започнете, щракнете с десния бутон върху един от картината файловете, които искате да търкат и изберете Properties от контекстното меню.

Когато се отвори кутията Properties, изберете раздела Details. В долната част на кутията, кликнете върху линка за „Премахване на имоти и лична информация.“ В полето премахнете Properties, който се появява, можете да изберете да се създаде копие на снимката, която кърпички толкова информация, колкото е възможно повече от файла. Можете също така да изберат вместо да се използва оригиналния файл и изтриване на данни избирателно.

Ако се придържате към оригиналния файл, отидете надолу в списъка на имоти в полето и изберете информацията, която искате да премахнете от файла. Кликнете на O.K. бутона, когато сте готови.

Повторете процеса за всяка снимка, която искате да редактирате. Ако имате голям брой снимки, за да се промени, програми EXIF-редактиране на трети страни може да допринесе за ускоряване на нещата. BatchPurifier за Windows е едно такова приложение. Mac потребителите могат да намерят подобен софтуер, като Exif Remover и други инструменти за данни източване на разположение в мрежата.